Jernbanegade 13 A, 1. mf | 3600 Frederikssund

Hvordan behandles paradentose?

Paradentose er en alvorlig tandsygdom, der kan have store konsekvenser, hvis ikke den behandles: Tænderne kan falde ud.
Alle tilfælde af paradentose har sine rødder i tandkødsbetændelse, som over tid har fået lov til at udvikle sig, således at bakterier er trængt ind i tandkødet, kæbeknogle samt fibrene omkring tandrødderne.

Til trods for at ikke alle symptomer på paradentose er til at se med det blotte øje, er det relevant for dig, som lider af paradentose, at vide, hvordan der tages hånd om sygdommen. For hvordan behandles paradentose? Dette giver vi i Tandklinikken Bergstrøm dig her et indblik i.

Tandkødslommernes dybde – et mål for problemets omfang

Behandling af paradentose indledes med en opmåling af tandkødslommernes dybde. Tandkødslommerne er de mindre områder mellem tandkronerne og tandkødet, og i tilfælde af paradentose bliver disse dybere. Jo dybere tandkødslommer, desto mere fremskreden er paradentosen.

Generelt gælder det, at er tandkødslommerne 4 mm dybe, er der tale om begyndende paradentose. For at få et præcist billede af problemets omfang samt det eventuelle tab af knogle, tager vi røntgenbilleder som supplement til opmålingen.

Almindelig og udvidet paradentosebehandling

Mange gange er det muligt at bremse udviklingen af paradentose ved at fjerne tandsten og bakteriebelægninger på såvel tandkronerne som i de fordybede tandkødslommer. I denne forbindelse spiller instruktion i renhold af tænderne i hjemmet også en stor rolle.

Er omfanget af problemet større, kan det være nødvendigt at foretage udvidet paradentosebehandling. Dette gøres gennem en paradentoseoperation, hvor vi kirurgisk fjerner bakterier og betændelsesvæv, som er dækket af tandkød. På denne måde renses tandkødslommerne i dybden og ved yderligere at skylle med en desinficerende væske, sikrer vi, at tænder og tandkødslommer efterlades fuldkommen rene.

Kontakt os og hør mere

Hvis du oplever at have ømt tandkød, der bløder, når du børster tænder, anbefaler vi, at du kontakter os og får undersøgt, hvorvidt du lider af tandkødsbetændelse. Forebyggelse er altid bedre end behandling, og derfor er det fordelagtigt for dig at få bugt med tandkødsbetændelsen, inden det udvikler sig til paradentose.

admin

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Klinikken

Bergstrøms Tandklinik
Jernbanegade 13 A, 1. mf
3600 Frederikssund

CVR: 16645079

Åbningstider

Mandag: 8.00-16.00
Tirsdag: 8.00 - 18.30
Onsdag: 08.00-15.00
Torsdag: 8.00-17.00
Fredag: 8.00-15.30
Weekend: LUKKET

Medlem af

×

Menu

Ring op

Skriv til mig
Telefontid er fra 7:45 mandag - fredag

Får du ikke fat i os telefonisk, så skriv til os ved at benytte nedenstående formular.


Find os