Jernbanegade 13 A, 1. mf | 3600 Frederikssund

Rodbehandling og smerter

Mange af vores patienter, som skal have lavet en rodbehandling, er nervøse for smerter. Dette er ikke så underligt, for det er naturligt at bekymre sig om, hvor mange gener og smerter en tandbehandling vil forvolde.

Heldigvis kan vi berolige vores patienter med, at en rodbehandling langt fra behøver at være smertefuld. For vi kan i dag rodbehandle på helt smertefri vis, og hvordan det kan lade sig gøre, kan du læse mere om i det følgende.

Vejen til smertefri behandling – sådan gør vi

Når en tand kan rodbehandles helt uden smerter, skyldes det, at lokalbedøvelse effektivt blokerer for din smertepåvirkning.

Inden behandlingen starter, tilbyder vi at lægge en lokalbedøvelse. Du kan fri takke nej, men uden bedøvelse er en rodbehandling en smertefuld affære. Derfor råder vi altid vores patienter til at tage imod tilbuddet.

En lokalbedøvelse lægges med en fin nål i området omkring den tand, der skal rodbehandles. Nålen er så tynd, at du blot vil mærke et lille prik ved stik. Når bedøvelsen sprøjtes ind i tandkødet, kan du opleve en strammende fornemmelse, men denne vil hurtigt forsvinde.

Herefter er nerverne omkring tanden bedøvet, og du vil ikke have smerter, når tanden udbores, nervekammeret renses, og tanden fyldes op.

Dagene efter rodbehandling

Lokalbedøvelse er således en effektiv måde at undgå smerter under rodbehandling. Men lokalbedøvelsen varer ikke evigt. 1-2 timer efter behandlingens afslutning vil du opleve, at bedøvelsen langsomt fortager sig. I denne forbindelse er det almindeligt, at den behandlede tand bliver mere følsom, og lettere smerter kan forekomme.

For at holde smerterne nede kan du vælge at tage smertestillende tabletter. På denne måde undgår du at have ondt i perioden efter behandlingen, hvor tanden og tandroden skal finde sig selv igen.

I løbet af et par dage vil de lettere smerter gå over i ømhed, og efter cirka en uge bør du ikke længere have smerter i tanden. Har du alligevel dette, vil vi anbefale dig at kontakte os. Det er vigtigt at få undersøgt, om der er noget i vejen, og derfor vil vi i så fald finde en tid til dig hurtigst muligt.

admin

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Klinikken

Bergstrøms Tandklinik
Jernbanegade 13 A, 1. mf
3600 Frederikssund

CVR: 16645079

Åbningstider

Mandag: 8.00-16.00
Tirsdag: 8.00 - 18.30
Onsdag: 08.00-15.00
Torsdag: 8.00-17.00
Fredag: 8.00-15.30
Weekend: LUKKET

Medlem af

×

Menu

Ring op

Skriv til mig
Telefontid er fra 7:45 mandag - fredag

Får du ikke fat i os telefonisk, så skriv til os ved at benytte nedenstående formular.


Find os