Jernbanegade 13 A, 1. mf | 3600 Frederikssund

Rodbehandling og smerter

Mange af vores patienter, som skal have lavet en rodbehandling, er nervøse for smerter. Dette er ikke så underligt, for det er naturligt at bekymre sig om, hvor mange gener og smerter en tandbehandling vil forvolde.

Heldigvis kan vi berolige vores patienter med, at en rodbehandling langt fra behøver at være smertefuld. For vi kan i dag rodbehandle på helt smertefri vis, og hvordan det kan lade sig gøre, kan du læse mere om i det følgende.

Vejen til smertefri behandling – sådan gør vi

Når en tand kan rodbehandles helt uden smerter, skyldes det, at lokalbedøvelse effektivt blokerer for din smertepåvirkning.

Inden behandlingen starter, tilbyder vi at lægge en lokalbedøvelse. Du kan fri takke nej, men uden bedøvelse er en rodbehandling en smertefuld affære. Derfor råder vi altid vores patienter til at tage imod tilbuddet.

En lokalbedøvelse lægges med en fin nål i området omkring den tand, der skal rodbehandles. Nålen er så tynd, at du blot vil mærke et lille prik ved stik. Når bedøvelsen sprøjtes ind i tandkødet, kan du opleve en strammende fornemmelse, men denne vil hurtigt forsvinde.

Herefter er nerverne omkring tanden bedøvet, og du vil ikke have smerter, når tanden udbores, nervekammeret renses, og tanden fyldes op.

Dagene efter rodbehandling

Lokalbedøvelse er således en effektiv måde at undgå smerter under rodbehandling. Men lokalbedøvelsen varer ikke evigt. 1-2 timer efter behandlingens afslutning vil du opleve, at bedøvelsen langsomt fortager sig. I denne forbindelse er det almindeligt, at den behandlede tand bliver mere følsom, og lettere smerter kan forekomme.

For at holde smerterne nede kan du vælge at tage smertestillende tabletter. På denne måde undgår du at have ondt i perioden efter behandlingen, hvor tanden og tandroden skal finde sig selv igen.

I løbet af et par dage vil de lettere smerter gå over i ømhed, og efter cirka en uge bør du ikke længere have smerter i tanden. Har du alligevel dette, vil vi anbefale dig at kontakte os. Det er vigtigt at få undersøgt, om der er noget i vejen, og derfor vil vi i så fald finde en tid til dig hurtigst muligt.

Den bedste måde at tackle din tandlægeskræk

Ondt i maven, svedige håndflader og en altoverskyggende lyst til at aflyse. Dette er nogle af de mest almindelige symptomer på tandlægeskræk.

De fleste af de personer, som lider af tandlægeskræk, er godt klar over, at tandlægebesøg har stor betydning for deres tænders sundhed. Ikke desto mindre overtager frygten styringen, og det betyder, at mange undgår tandbehandlinger og undersøgelser.

5 gode råd til dig

Hos Bergstrøms Tandklinik har vi i mange år hjulpet patienter med tandlægeskræk med at genvinde kontrollen og komme tilbage på rette tand spor. Derfor har vi god erfaring med, hvad der virker i kampen mod tandlægeskræk – og dette har vi samlet i fem gode råd til dig. Dette er råd, som du kan bruge både inden, du kommer til tandlæge, mens du ligger i tandlægestolen og efter dit besøg hos os.

  1. Erkend din tandlægeskræk og vær indstillet på at gøre noget ved tilstanden. Dette er en forudsætning for at afhjælpe problemet.
  2. Vælg en tandlæge, du har tillid til. Det er vigtigt, at du er tryg ved behandlingen.
  3. Planlæg dit tandlægebesøg om morgenen – så undgår du at gå nervøst rundt og vente hele dagen.
  4. Fortæl din tandlæge, hvad du har brug for – uanset om det er et håndspejl, en pause, smertefri behandling eller musik i ørerne.
  5. Gå regelmæssigt til tandlægen. Konsultationer med et par måneder frem for et års mellemrum er med til at gøre dig tryg ved situationen.

Tal med din tandlæge om problemet

Disse fem råd er gode at tage udgangspunkt i for at løsne op for problemet. Men vil du din tandlægeskræk fuldkommen til livs, kommer du ikke udenom at indvie din tandlæge i dine tanker.

Som tandlæge vil vi gerne tage ekstra hensyn til dig med tandlægeskræk. Har du tandlægeskræk, vil det således ikke alene være en stor hjælp for os, men også en hjælp for dig, hvis du ved undersøgelsens start eller ved din ankomst til klinikken fortæller os om din tandlægeskræk.

Så vil vi tilrettelægge behandlingen med udgangspunkt heri, tilbyde ekstra smertelindring samt yderligere information om den forestående behandling.

Er tandblegning skadeligt?

Mange mennesker har i dag et ønske om at få foretaget en tandblegning for at få flottere og hvidere tænder. Men i forbindelse med ønsket om at få bleget sine tænder, melder der sig for manges vedkommende et vigtigt spørgsmål: Er tandblegning skadeligt?

Hvordan behandles paradentose?

Paradentose er en alvorlig tandsygdom, der kan have store konsekvenser, hvis ikke den behandles: Tænderne kan falde ud.
Alle tilfælde af paradentose har sine rødder i tandkødsbetændelse, som over tid har fået lov til at udvikle sig, således at bakterier er trængt ind i tandkødet, kæbeknogle samt fibrene omkring tandrødderne.

Klinikken

Bergstrøms Tandklinik
Jernbanegade 13 A, 1. mf
3600 Frederikssund

CVR: 16645079

Åbningstider

Mandag: 8.00-16.00
Tirsdag: 8.00 - 18.30
Onsdag: 08.00-15.00
Torsdag: 8.00-17.00
Fredag: 8.00-15.30
Weekend: LUKKET

Medlem af

×

Menu

Ring op

Skriv til mig
Telefontid er fra 7:45 mandag - fredag

Får du ikke fat i os telefonisk, så skriv til os ved at benytte nedenstående formular.


Find os